Keep wandering, keep wondering

Privacy

Deel makkelijk data met datatags

Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen, wordt vaak gezegd. Datatags kunnen helpen om gevoelige informatie frictieloos te delen zonder dat de privacy of veiligheid van betrokkenen in gevaar komt.

health-data-inline-660x660Lees verder

De heilige graal van encryptie

Onderzoekers van Microsoft en Princeton hebben een Cryptonet gebouwd, waarmee je analyses kunt maken van versleutelde data. De ontdekking biedt ongekende mogelijkheden voor het privacy-vriendelijk gebruik van big data.

Lees verder

Panopticon 2/16 is uit

Hij is er weer, mijn nieuwsbrief over privacy. Met nieuws over Privacy Shield, drones en de boekenkast van Daniel Solove. Lees 'm hier.


Voila_Capture 2016-02-11_12-03-34_PM

Nieuwsbrief over privacy

Het eerste nummer van Panopticon van het nieuwe jaar is uit. Over 'achterdeurtjes', Mr. Robot en de context van een tweet. Je kunt je hier abonneren.


Voila_Capture 2016-01-26_10-07-45_AM

Panopticon 6 is uit!

Nummer zes van mijn nieuwsbrief over privacy is uit. Met nieuws over de nieuwe privacy-wet in Europa en de morele plicht van de cryptograaf. Lees 'm hier.

Panopticon 5 is uit!

Nummer vijf van mijn nieuwsbrief over privacy is uit. Met nieuws over encryptie en de aanslagen in Parijs, het leven met een digitale assistent en een Nederlands alternatief voor Dropbox. Lees 'm hier.

Panopticon 4 is uit!

Nummer vier van mijn privacy-nieuwsbrief is uit. Over Anonymous, Google als privacy-held en de lekke smartphone. Lees hem hier.

Panopticon 3 is uit!

Vandaag is nummer drie van Panopticon verschenen, mijn nieuwsbrief over privacy. Deze keer onder meer aandacht voor Helen Nissenbaum, de intelligente Barbie-pop en Windows 10. Lees 'm hier.

Panopticon 2 is uit!