Keep wandering, keep wondering

Is er een alternatief voor LinkedIn?

Hans de Zwart, de directeur van privacy-organisatie Bits of Freedom, heeft er genoeg van. Hij kapt met LinkedIn, nu het zakelijke netwerk voor 26,2 miljard dollar is overgenomen door Microsoft. Volgens hem staat Microsoft - dat vorig jaar nog een Big Brother Awards nominatie van het publiek kreeg — te popelen om je profiel-gegevens te gebruiken om zijn marktpositie op de zakelijke markt te versterken. Dat moet ook wel, want Microsoft heeft maar liefst 60 dollar over voor elke LinkedIn-gebruiker. En die investering willen ze natuurlijk terugzien.


De Zwart oppert dat er genoeg alternatieven zijn voor LinkedIn. Zo zou je je eigen website kunnen beginnen om je cv te presenteren. Of dat helemaal klopt, weet ik niet. LinkedIn biedt namelijk toegang tot een uitgebreid professioneel netwerk, en de vraag is of dat gemakkelijk te evenaren is op een eigen site. Bovendien: hoeveel mensen kunnen het zich permitteren om ‘onzichtbaar’ te worden voor potentiële werkgevers of opdrachtgevers, zeker als ze geen baan hebben? Hoe dan ook, wil je ook stoppen met LinkedIn, dan heeft De Zwart een handige handleiding hoe je dat moet doen. Ik wacht nog even.

Chute d'eau

olafur-eliasson-palace-of-versailles-france-designboom-1800

Waterval van Olafur Eliasson in Versailles. Meer hier.

Toy Division

Don't you just love robots


12963912_10156765732465261_8669911507535160485_n

Prachtig, deze collectie van vintage robots.

Klaagzang

Cubic dance II

Cubic dance I

tumblr_ncgpjy4shR1rpco88o1_500

Deel makkelijk data met datatags

Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen, wordt vaak gezegd. Datatags kunnen helpen om gevoelige informatie frictieloos te delen zonder dat de privacy of veiligheid van betrokkenen in gevaar komt.

health-data-inline-660x660Lees verder

Blue Monday revisited

Nieuwsbrief over privacy

Lees Panopticon, mijn tweewekelijkse nieuwsbrief over privacy. Over Privacy Shield, Apple vs FBI, ransomware en meer.


unspecified

Waves

Mek di beat jus tek control!

The robots are coming

This left me speechless #uncannyvalley


Cloud and sound scapes

De heilige graal van encryptie

Onderzoekers van Microsoft en Princeton hebben een Cryptonet gebouwd, waarmee je analyses kunt maken van versleutelde data. De ontdekking biedt ongekende mogelijkheden voor het privacy-vriendelijk gebruik van big data.

Lees verder

Gaga does Bowie and more

This is so cool:


Voila_Capture 2016-02-16_09-47-12_AM

And so is this:


Panopticon 2/16 is uit

Hij is er weer, mijn nieuwsbrief over privacy. Met nieuws over Privacy Shield, drones en de boekenkast van Daniel Solove. Lees 'm hier.


Voila_Capture 2016-02-11_12-03-34_PM

Making waves

Nieuwsbrief over privacy

Het eerste nummer van Panopticon van het nieuwe jaar is uit. Over 'achterdeurtjes', Mr. Robot en de context van een tweet. Je kunt je hier abonneren.


Voila_Capture 2016-01-26_10-07-45_AM

Open en dicht

Marvin Minsky, pioneer op het gebied van kunstmatige intelligentie, is overleden. Hij was ook de ontwerper van dit apparaat, in zijn eigen woorden "de meest nutteloze machine ooit gemaakt".


DkQ9NY